دیوار سبز داخلی

دیوار سبز داخلی
۲۵ اسفند ۱۴۰۳
بدون دیدگاه
تعداد بازدید : 128
فهرست محتوا

گرین وال یا دیوار سبز داخلی یکی از المان‌های نوین در طراحی داخلی است که علاوه بر زیبایی، از فواید و مزایای زیادی برخوردار است. دیوارهای سبز شامل گیاهان طبیعی یا مصنوعی هستند که به صورت عمودی دیوار را پوشش می‌دهند. با به کارگیری گیاهان طبیعی نه تنها به زیبایی و بهبود کیفیت هوای محیط کمک می‌شود، بلکه انرژی مثبت در فضا نیز بیشتر شده و افراد حس بهتری را تجربه می‌نمایند. در ادامه مطلب در خصوص دیوار سبز داخلی بیشتر صحبت خواهیم کرد.

 

تعریف دیوار سبز

در تعریف دیوار سبز یا گرین وال باید بگوییم که دیوار سبز در واقع یک سازه یا نمای سبزی است که به طور عمودی و مستقل بر روی دیوار اجرا می‌شود. در برخی از ساختمان‌ها به خصوص ساختمان‌های قدیمی، گیاهانی به طور طبیعی بر روی دیوار رشد کرده و یک دیوار سبز طبیعی را به وجود می‌آورند. اما با استفاده از اصول مهندسی و طراحی دیوار سبز اصولی میتوان این نماهای سبز زیبا را در مکان‌های دلخواه نیز پیاده کرده و به زیبایی و جذابیت فضا اضافه کرد. دیوارهای سبز شامل انواع طبیعی و مصنوعی بوده و در فضاهای خارجی و داخلی قابل اجرا هستند.

 

دیوار سبز داخلی چیست؟

دیوار سبز یا گرین وال در فضاهای مختلفی قابل اجرا است و پیاده‌سازی آن در بخش‌های خارجی و داخلی ساختمان امکانپذیر است. در صورتی که گرین وال در فضای داخلی ساختمان همچون لابی و ورودی اجرا شود، یعنی دیوار سبز از نوع داخلی است. اجرای دیوار سبز داخلی از مزایای زیادی برخوردار است که در این خصوص باید به افزایش زیبایی و جذابیت محیط، بهبود دید بصری برای ساکنین، بهبود کیفیت هوا، کاهش دمای فضای داخلی در فصول گرم و افزایش ارزش ملک اشاره کرد.

 

دیوار سبز داخلی چیست؟

 

مزایای اجرای دیوار سبز داخلی

دیوارهای سبز به گونه‌ای اجرا می‌شوند که گیاهان به طور طبیعی در آن قرار گرفته و یا رشد کرده و سرسبزی فضا را افزایش می‌دهند. اجرای دیوار سبز داخلی همچون هر سیستم و سازه دیگری با مزایا و معایبی همراه است. مهمترین مزایای دیوار سبز داخلی به شرح زیر است:

  • بهبود زیبایی و جذابیت محیط: دیوارهای سبز ظاهری زیبا و دوست داشتنی به فضاهای داخلی و خارجی می‌بخشند. دیوارهای سبز داخلی سبب بهبود دکوراسیون داخلی شده و توجه افراد زیادی را به خود جلب می‌کنند.
  • بهبود کیفیت هوای محیط: دیوارهای سبز طبیعی به جذب دی اکسید کربن و تولید اکسیژن کمک زیادی می‌کنند. برای همین با اجرای دیوار سبز داخلی میتوان کیفیت هوای محیط را بهبود بخشیده و آلودگی‌ها و ذرات معلق در هوا را به خوبی جذب کرد.
  • کاهش دما: با آبیاری گیاهان طبیعی رطوبت فضا بالا رفته و خنکای خوبی در محیط احساس می‌شود. برای همین با اجرای دیوار سبز طبیعی به تجهیزات سرمایشی کمتری در روزهای گرم سال نیاز می‌شود.
  • عایق صوتی: گیاهان موجود در دیوار سبز همچون عایق صدا عمل کرده و بخش زیادی از صداها را به خود جذب می‌کنند. همین موضوع به کاهش آلودگی صوتی و افزایش آرامش محیط کمک می‌کند.
  • ایجاد حس آرامش و کاهش استرس: حضور در مکان‌های سرسبز در ایجاد حس آرامش و کاهش استرس بسیار کمک کننده است. برای همین با اجرای این دیوارها میتوان روحیه ساکنین را بهبود بخشیده و انرژی مثبت فضا را بیشتر کرد.

در رابطه با چالش‌ها و معایب دیوار سبز داخلی هم باید بدانید که در صورت اجرای دیوار سبز طبیعی، نیاز به آبیاری و نور طبیعی برای رشد گیاهان است. برای همین توجه به نکات مراقبتی و نگهداری از گیاهان بسیار حائز اهمیت است و باید از همان ابتدا مورد توجه قرار بگیرند.

 

نکات مهم در اجرا و نگهداری دیوار سبز داخلی

 

نکات مهم در اجرا و نگهداری دیوار سبز داخلی

 

  • انتخاب گیاهان مناسب: از آنجایی که گیاهان طبیعی در دیوار سبز داخلی کمتر در معرض نور خورشید قرار دارند، باید گیاهان مناسبی را برای این کار انتخاب کرد. گیاهانی که با شرایط نوری و دمایی محیط سازگار هستند، بهترین گزینه برای خرید می‌باشند. در این خصوص میتوان به سرخس، پتوس، اسپاتی فیلوم و فیلودندرون اشاره کرد.
  • سیستم آبیاری مناسب: در صورت اجرای دیوار سبز داخلی طبیعی باید به آبیاری گیاهان توجه زیادی شود. در غیر این صورت گیاهان دچار آسیب شده و خیلی زودتر از حد انتظار از بین می‌روند. برای آبیاری گیاهان طبیعی میتوان از سیستم آبیاری خودکار یا قطره‌ای استفاده کرد.
  • نورپردازی کافی: در صورتی که محیط از نور طبیعی کافی برخوردار نباشد، باید از سیستم‌های نوری مناسب برای رشد گیاهان استفاده شود. در این خصوص باید به لامپ‌های LED مخصوص رشد گیاه اشاره کرد.
  • مراقبت و نگهداری منظم: بعد از اجرای دیوار سبز داخلی باید به نگهداری منظم از گیاهان اهمیت داده و آنها را به موقع هرس، کوددهی و کنترل کرد.

 

هزینه دیوار سبز داخلی

قیمت گرین وال متغیر است و به چند عامل مهم بستگی دارد. در این خصوص باید به نوع دیوار یعنی طبیعی یا مصنوعی بودن، نحوه اجرا و نصب، متراژ و ابعاد دیوار، نوع پوشش گیاهی مدنظر، نوع سازه، سیستم آبیاری، تخصص کارشناسان و تعداد آنها و هزینه‌های مربوط به نگهداری دیوار سبز اشاره کرد.

 

هزینه دیوار سبز داخلی

 

جمع بندی

در این مطلب در خصوص دیوار سبز داخلی صحبت کردیم و با مزایای اجرای آن آشنا شدیم. اگر به فکر بهبود زیبایی و کیفیت هوای داخل ساختمان هستید، از گرین‌ وال‌های طبیعی یا مصنوعی میتوانید بهره ببرید. با اجرای دیوار سبز داخلی در ساختمان، به زیبایی و جذابیت محیط افزوده شده و حس خوبی در محیط جریان پیدا می‌کند. برای اجرای انواع گرین وال در تهران و سایر شهرستان ها به صورت تخصصی میتوانید از تیم حرفه‌‌ای ارم تهران کمک بگیرید.

 

سوالات متداول

  • طراحی و اجرای دیوار سبز داخلی چقدر زمان می‌برد؟

زمان لازم برای اجرای گرین وال به مواردی همچون ابعاد دیوار، پیچیده یا ساده بودن طرح، نوع گیاهان و غیره بستگی دارد. با این حال به طور معمول یک پروژه ساده در حدود 1 الی 2 هفته طول می‌کشد.

  • آیا دیوار سبز داخلی باعث آسیب به ساختمان می‌شود؟

در صورتی که کلیه مراحل طراحی و نصب دیوار سبز به درستی انجام شود، هیچ آسیبی به ساختمان وارد نمی‌شود.

  • چه تجهیزات و لوازمی برای اجرای دیوار سبز داخلی نیاز است؟

مواردی همچون پنل‌های دیواری، قاب و زیرسازی، ابزارهای نصب، سیستم آبیاری و خاک و مواد مغذی از مهمترین مواد و لوازم برای اجرای دیوار سبز است.

مشاوره رایگان

فیلد های "*" اجباری هستند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی مقالات
مقالات پیشنهادی