مزایای اجرای فضای سبز در ساختمان مسکونی و اداری

مزایای اجرای فضای سبز در ساختمان مسکونی و اداری
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
بدون دیدگاه
تعداد بازدید : 175
فهرست محتوا

وجود فضای سبز در هر محیطی با مزایای زیادی همراه است. فضاهای سبز به دلیل تاثیرات زیادی که بر زیبایی و کیفیت هوا دارند، در چند سال اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفته‌اند. به طوری که در طراحی محوطه بسیاری از ساختمان‌های مسکونی و اداری از آنها استفاده می‌شود. همچنین فضاهای سبز را میتوان در محیط داخلی خانه یا فضای کار اجرا کرده و از وجود آنها به خوبی استفاده کرد. در این مطلب در خصوص مزایای اجرای فضای سبز در ساختمان مسکونی و اداری صحبت می‌کنیم و با مهمترین نکات اجرایی آن آشنا می‌شویم.

مزایا و تاثیرات فضای سبز در ساختمان‌های مسکونی

از آنجایی که در چند سال اخیر با پیشرفت علم و تکنولوژی انسان‌های زیادی از طبیعت به طور کامل جدا شده‌اند، اجرای فضای سبز در ساختما‌ن‌های مسکونی و اداری به یک مزیت مهم تبدیل شده است. این فضاها سبب افزایش کیفیت زندگی و تعامل انسان‌ها با طبیعت می‌شوند. حضور گیاهان سبز در محیط کار و زندگی مزایای جسمانی، روانی و اجتماعی قابل توجهی به همراه دارد. مهمترین تاثیرات و مزایای اجرای فضای سبز در ساختمان‌های مسکونی به شرح زیر است:

  • بهبود سلامت جسمانی و روانی ساکنین: فضاهای سبز با کاهش استرس و اضطراب و افزایش حس نشاط و شادابی، تاثیر بسزایی در بهبود سلامت روان دارند. همچنین حضور در فضاهای سبز سبب تقویت سیستم ایمنی شده و سلامت جسمانی را بهبود می‌بخشد.
  • کاهش گرما و تنظیم دمای محیط: مزیت دیگر اجرای فضای سبز در ساختمان مسکونی، کاهش گرما و کمک به تنظیم دمای محیط است. فضاهای سبز همچون یک عایق عمل کرده و از جذب بیش از حد گرما توسط ساختمان ممانعت می‌کنند. آبیاری گیاهان و همچنین فرآیند تعرق آنها هم سبب کاهش دمای محیط می‌شود. این امر نه تنها سبب افزایش حس رفاه ساکنین ساختمان می‌گردد، بلکه منجر به کاهش مصرف انرژی نیز می‌شود.
  • افزایش ارزش ملک: مزیت دیگر اجرای فضای سبز در داخل یا خارج ساختمان مسکونی، افزایش ارزش ملک است. خریداران و مستاجران تمایل زیادی به خرید یا اجاره خانه‌های دارای فضای سبز می‌باشند.
  • تقویت ارتباطات اجتماعی: فضای سبز در ساختمان مسکونی، محلی برای تعامل و ارتباط ساکنین با هم است. این تعاملات اجتماعی حس تعلق، امنیت و کیفیت زندگی اجتماعی را بهبود می‌بخشد.
  • کاهش آلودگی صوتی: گیاهان فضای سبز میتوانند همچون عایق صوتی عمل کنند و میزان سروصدای ناشی از محیط‌های اطراف را کاهش دهند. این مسئله در ایجاد یک محیط آرام و مطلوب برای زندگی بسیار کمک‌کننده است.

 

مزایا و تاثیرات فضای سبز در ساختمان‌های مسکونی

مزایا و تاثیرات فضای سبز در ساختمان‌های اداری

یکی از اقداماتی که در فضاهای اداری جهت تلطیف فضا صورت می‌گیرد، است. گنجاندن فضای سبز در محیط اداری از مزایای بلند مدتی برخوردار است و به یک عامل کلیدی برای حفظ کارکنان و افزایش انگیزه و روحیه آنها تبدیل می‌شود. فضاهای سبز بر روی عملکرد و کارایی کارکنان تاثیر زیادی دارند و حس طراوت و شادابی را به جریان می‌اندازند. این فضاها محیط کار را از حالت کسل‌کننده و یکنواخت خارج کرده و آن را به یک فضای ایده‌آل برای کار تبدیل می‌کنند. مهمترین مزایای اجرای فضای سبز در ساختمان اداری به شرح زیر است:

  • کاهش استرس کارکنان: طبق تحقیقات متعددی که تاکنون انجام شده است، گیاهان تاثیر بسزایی در کاهش سطح استرس دارند. حضور در فضاهای سبز میتواند سطح استرس را به طور قابل توجهی کاهش دهد. گیاهان با ایجاد حس آرامش در افراد، ضربان قلب را کاهش داده و سبب ارتقای روحیه می‌شوند.
  • بهبود تمرکز: کارکنان برای انجام هر چه بهتر پروژه‌ها و وظایف خود به تمرکز بالا نیاز دارند. وجود گل و گیاه در محیط کار به بهبود تمرکز کمک شایانی کرده و میزان خستگی روانی و اضطراب را کاهش می‌دهد.
  • حفظ و نگهداشت کارکنان: نحوه طراحی محیط کار تاثیر زیادی بر حفظ و نگهداشت کارکنان دارد. طبیعتا تمام افراد به کار کردن در محیطی زیبا، بهداشتی و خاص تمایل بیشتری دارند. افرادی که در محیط‌های سبز و با نشاط کار می‌کنند، کمتر دچار فرسودگی شغلی می‌شوند و تمایل بیشتری به ماندگاری در سازمان پیدا می‌کنند. این موضوع به طور غیر مستقیم هزینه‌های مربوط به جذب و آموزش نیروهای جدید را کاهش می‌دهد.
  • بهبود کیفیت هوای محیط: تاثیر دیگر فضای سبز در ساختمان اداری، بهبود کیفیت هوای محیط و کاهش آلودگی است. گیاهان با جذب دی اکسید کربن و بسیاری از آلاینده‌ها، سبب افزایش کیفیت هوای محیط شده و میزان اکسیژن محیط را نیز افزایش می‌دهند. برای همین این فضاها در بهبود سلامت عمومی کارکنان نیز بسیار موثر واقع می‌شوند.

 

مزایا و تاثیرات فضای سبز در ساختمان‌های اداری

مهمترین نکات در طراحی و اجرای فضای سبز ساختمان‌های مسکونی و اداری

  • توجه به شرایط محیطی و اقلیم منطقه: فضای سبز ساختمان‌ مسکونی یا اداری باید با توجه به اقلیم منطقه طراحی و اجرا شود. برای این کار هم باید از گیاهان بومی یا سازگار با شرایط آب و هوایی منطقه استفاده کرد. گیاهان مقاوم به کم آبی و آفات و گیاهانی که به مراقبت کمتری نیاز دارند، برای این فضاها ایده‌آل‌تر هستند. همچنین برای فضاهای اداری باید از گیاهانی استفاده کرد که آلرژی‌زا نمی‌باشند.
  • طراحی اصولی فضای سبز: در طراحی فضای سبز باید از گیاهان متناسب با محیط استفاده کرد. برای ایجاد تنوع و زیبایی هم میتوان از گونه‌های گیاهی مختلف در ابعاد بزرگ، کوچک و متوسط استفاده کرد.
  • نگهداری و مدیریت فضا: گیاهان فضای سبز برای رشد و بقا به کوددهی، آبیاری، هرس و کنترل آفات نیاز دارند. برای همین باید برنامه دقیقی برای نگهداری و مدیریت گیاهان فضای سبز تدوین کرد.
  • جنبه‌های پایداری و محیط زیستی: برای کمک به حفظ محیط زیست و منابع طبیعی بهتر است از مواد پایدار یا بازیافتی برای اجرای فضای سبز خانه و محیط کار استفاده کرد.

 

مهمترین نکات در طراحی و اجرای فضای سبز ساختمان‌های مسکونی و اداری

جمع بندی

در این مطلب در خصوص مزایای اجرای فضای سبز در ساختمان مسکونی و اداری صحبت کردیم. همانطور که ملاحظه کردید وجود فضای سبز در ساختمان‌های مسکونی و اداری از مزایای قابل توجهی برخوردار است و تاثیرات مثبتی بر روی ساکنین یا کارمندان می‌گذارد. برای همین اگر قصد بهره‌مندی از این مزایا را دارید، جهت طراحی و اجرای فضای سبز از تیم تخصصی مجموعه ارم تهران کمک بگیرید.

مشاوره رایگان

فیلد های "*" اجباری هستند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی مقالات
مقالات پیشنهادی