محوطهسازی با چمن مصنوعی در ایجاد فضای زیبا، سبز و دلنشین بسیار کمک کننده است. چمنهای مصنوعی با استفاده از الیاف مصنوعی ساخته شده و ظاهر و حس چمنهای طبیعی را تداعی میکنند. برای ایجاد فضای سبز و دلنشین در حیاط، تراس و یا روف گاردن با چمن مصنوعی، توجه به نکات نصب چمن بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب در خصوص نحوه نصب چمن مصنوعی صحبت کرده و با صفر تا صد طراحی و اجرای آن آشنا خواهیم شد.
چمن مصنوعی تزئینی چیست؟
چمن مصنوعی نوعی پوشش کف ساخته شده از الیاف مصنوعی است که برای ایجاد فضای سرسبز در حیاط، تراس، پشت بام و سایر فضاهای باز قابل استفاده است. این چمنها به دلیل مزایایی همچون نیاز کمتر به نگهداری، عدم نیاز به آبیاری و مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی مختلف، در محوطهسازی کاربرد زیادی دارند. با چمنهای مصنوعی میتوان محیطی سبز و دلنشین در حیاط، تراس و یا روف گاردن ایجاد کرده و از آن به خوبی استفاده کرد. در حال حاضر در برخی از آپارتمانها به دلیل محدودیت در دسترسی به فضاهای سبز شهری، از چمنهای مصنوعی در فضاهایی همچون تراس، بالکن و پشت بام استفاده زیادی میشود. با این کار محیط زندگی به یک فضای سبز و زیبا تبدیل شده و از فضای سبز میتوان برای گذراندن اوقات فراغت استفاده کرد.
ویژگیهای چمن مصنوعی برای محوطهسازی
چمنهای مصنوعی کفپوشهایی هستند که نسبت به چمن طبیعی از استحکام و دوام بالاتری برخوردار میشوند. این چمنها نیازی به کاشت ندارند و قابل رشد نمیباشند. چمن مصنوعی در شرایط آب و هوایی بارانی و برفی مانع از لیز خوردن میشود و از سطوح نیز محافظت میکند. همچنین در مقابل اشعه UV خورشید مقاومت خوبی از خود نشان میدهد. عمر مفید چمن های مصنوعی در حدود 5 الی 10 سال است و در برابر گرما و سرما مقاوم میمانند.
بکارگیری چمن مصنوعی در محوطهسازی
برای استفاده از چمن مصنوعی در حیاط و محوطه ساختمان، نیاز به زیرسازی است. در مرحله اول سطحی که قرار است چمن مصنوعی بر روی آن نصب شود، باید از هرگونه برآمدگی صاف و عاری شود. هر نوع سنگ، کلوخ، خس و خاشاک باید برطرف شده و سپس با استفاده از چسب مخصوص چمن را بر روی سطح نصب کرد. در زمینهایی که سطح آن خاکی است، خاک باید کوبیده شده تا سفت شود. در این حالت از چسب نمیتوان استفاده کرد و چمنها را باید توسط بست به زمین متصل کرد.
نکات نصب چمن مصنوعی تزئینی
نصب چمن مصنوعی تزئینی نسبت به چمن مصنوعی زمین فوتبال سادهتر است. با این حال باید به یک سری نکات توجه کرده و آنها را مدنظر قرار داد.
- برای نصب چمن مصنوعی در فضاهای خاص بهتر است از شیوه قواره کردن استفاده کرد. منظور از قواره کردن این است که چمن را در محوطه یا فضای مورد نظر پهن کرده و بعد از حصول اطمینان نسبت به جای درست آن، با تیغ موکتبر بخشهای اضافه آن را برش زد. نکتهای که وجود دارد این است که چمنهای مصنوعی همچون فرش دارای خواب هستند و خواب چمنها باید در یک راستا باشد.
- در زمان نصب چمن مصنوعی بعد از ریختن چسب نباید بلافاصله چمن بر روی آن قرار بگیرد. حدود 10 دقیقه باید صبر کرده تا تینر چسب بخار شود و سپس چمن بر روی آن قرار داده شود.
- بعد از گذاشتن چمن مصنوعی بر روی سطح مورد نظر، نیاز به استفاده از چکش لاستیکی است. از چکش لاستیکی باید برای کوبیدن بر روی سطح چمن استفاده کرده تا چسب اتصال مناسب را برقرار کند. حتی میتوان از وزنههایی همچون بلوک یا گونی شن و سنگ استفاده کرده و آنها را به مدت 24 ساعت بر روی چمن قرار داد. با این کار چسب و فرش چمن مصنوعی کاملا چسبیده میشوند.
- یکی از موارد مهم در نصب چمن مصنوعی، استفاده از چسب مناسب است. چسبهای مخصوصی همچون چسب ایران چمن 24 برای این کار وجود دارد. چسبهای زرد رنگی هم در ابزار فروشیها وجود دارد که به چسب موکت معروف هستند. از این چسبها هم میتوان برای نصب چمن مصنوعی استفاده کرد.
- در اجرای چمن مصنوعی تزئینی نحوه برش کاری بسیار مهم است. برش باید از پشت فرش و حتما از بین بندهای بافت که خالی است، انجام شود.
جمع بندی
برای ایجاد محوطهای سبز و زیبا میتوان از چمنهای مصنوعی استفاده کرد. چمن مصنوعی تزئینی نوعی پوشش کف است که از الیاف مصنوعی ساخته شده و با استفاده از چسب مخصوص یا بست به زمین متصل میشود. نصب چمن مصنوعی تزئینی بهتر است توسط افراد حرفهای و متخصص صورت بگیرد. برای محوطهسازی ساختمان و ویلا با چمنهای مصنوعی و گیاهان متناسب با شرایط اقلیمی میتوانید از تیم تخصصی ارم تهران کمک بگیرید. متخصصان این مجموعه محوطهسازی را با توجه به اصول و نکات مهم انجام داده و فضایی سبز و دلنشین را ایجاد میکنند.