ارم تهران

/

مقالات تخصصی

/

چند گام برای طراحی بهترین روف گاردن

Picture of <span>مقالات</span>
مقالات
Picture of ۸ آذر ۱۴۰۳
۸ آذر ۱۴۰۳
Picture of نویسنده : ارم تهران
نویسنده : ارم تهران
چند گام برای طراحی بهترین روف گاردن

مقالات

چند گام برای طراحی بهترین روف گاردن

طراحی بهترین روف گاردن مستلزم توجه به نکات و رعایت موارد زیادی است. این فضاهای سبز باید به صورت اصولی طراحی و اجرا شوند تا از آنها بتوان برای مدت زمان قابل توجهی بدون مشکل استفاده کرد. در این مطلب به بررسی چند گام برای طراحی بهترین روف گاردن می‌پردازیم و با نکات و موارد مهم در این زمینه آشنا می‌شویم.

دلیل محبوبیت روف گاردن چیست؟

با توجه به افزایش زندگی شهرنشینی، افزایش بی‌رویه ساخت‌وسازها و کاهش فضای سبز، افراد زیادی به فکر طراحی و اجرای روف گاردن در ساختمان خود می‌افتند. بام سبز یا همان روف گاردن یک فضای سبز زیبا و دلنشین در ساختمان ایجاد می‌کند که از آن میتوان برای گذراندن اوقات فراغت و یا انجام فعالیت‌هایی همچون کاشت گیاه استفاده کرد. روف گاردن نه تنها جنبه زیبایی و کاربردی دارد، بلکه در بهبود کیفیت هوا نیز نقش موثری دارد و بر روی سلامت جسمانی و روانی افراد تاثیر خوبی می‌گذارد. با روف گاردن چشم‌انداز شهری نیز بهبود پیدا کرده و شهر نمای چشمگیری پیدا می‌کند.

 

دلیل محبوبیت روف گاردن چیست؟

 

گام‌های اصلی برای طراحی بهترین روف گاردن

برای طراحی و اجرای بهترین روف گاردن باید چند مرحله را پشت سر گذاشت.

  1. تحلیل وضعیت بام

در اولین گام از ساخت و اجرای روف گاردن باید به تحلیل وضعیت بام پرداخته شود. مقاومت بام در برابر تحمل وزن گیاهان، خاک، سیستم آبیاری و سایر تجهیزات بام سبز باید سنجیده شود. این کار بر روی روند زیرسازی و کف‌سازی تاثیر خوبی دارد. در این مرحله بهتر است موقعیت تابش خورشید نیز مشخص شود تا گل و گیاهان را در بهترین مکان از بام نگهداری کرد.

  1. تنظیم نقشه

برای طراحی بهترین روف گاردن بهتر است از یک نقشه کلی از طرح احتمالی استفاده کرد. در نقشه میتوان تمام ایده‌های مورد نظر را پیاده کرده و هدف خود از اجرای طراحی این فضا را مشخص کرد. در تنظیم نقشه بام سبز میتوان هر بخش از فضا را به اجرای یک ایده متفاوت اختصاص داده تا در نهایت به یک مجموعه‌ از ایده‌های جذاب دست پیدا کرد.

  1. شیب‎بندی

شیب‌بندی از اقدامات مهمی است که پیش از مرحله ایزولاسیون و زیرسازی بام انجام می‌شود. اهمیت شیب‌بندی هم به این خاطر است که آب به طور سریع و صحیح به سمت خروجی‌ها هدایت می‌شود و از توقف آن بر روی بام و احتمال نشت آن به سقف جلوگیری می‌گردد. شیب‌بندی روف گاردن با توجه به نوع آن (متمرکز یا گسترده) متفاوت است.

  1. زیرسازی

یکی از مراحل مهم طراحی روف گاردن، زیرسازی است. از آنجایی که روف گاردن بر روی پشت بام یا تراس ساخته می‌شود، احتمال بروز مشکلاتی همچون نشتی آب و اعمال بار زیاد به سقف ساختمان وجود دارد. این مشکلات بیشتر زمانی رخ می‌دهند که از عایق‌بندی و زیرسازی مناسب استفاده نشده است و آب و رطوبت به داخل سقف راه پیدا کرده است. برای همین جهت زیرسازی باید سطح بام را با استفاده از مواد عایق همچون قیر و ایزوگام عایق‌بندی و ایزوله کرد.

  1. استحکام سازه و وزن کلی پروژه

از آنجایی که در روف گاردن از گل و گیاهان مختلف و تجهیزات رفاهی خاصی همچون آلاچیق و آبنما استفاده می‌شود، توجه به وزن کلی پروژه و میزان استحکام سازه حائز اهمیت است. در صورتی که اجرای این فضا بدون در نظر گرفتن استحکام سازه صورت بگیرد، امکان آسیب دیدن بخش‌های مختلف ساختمان زیاد است. برای همین در طراحی بهترین روف گاردن باید به این موضوع توجه زیادی کرده و به وزن کلی پروژه و میزان تحمل وزن توسط سازه دقت کرد.

  1. انتخاب گل و گیاه و خاک مناسب

بعد از اقدامات اشاره شده میتوان به سراغ خرید گل و گیاه و خاک مناسب رفت. گیاهان باید با شرایط آب و هوایی منطقه سازگار باشند تا برای مدت زمان بیشتری به همان شکل اولیه خود باقی بمانند. برای این فضا میتوان از گیاهان متنوع با ارتفاعات مختلف استفاده کرده تا منظره خوبی ایجاد شود. خاک مورد استفاده هم باید سبک و سرشار از مواد مغذی باشد تا بستر مناسبی را برای کاشت گیاهان مختلف فراهم کند.

 

گام‌های اصلی برای طراحی بهترین روف گاردن

 

  1. طراحی سیستم آبیاری و روشنایی

گیاهان بام سبز همچون سایر گیاهان به آبیاری منظم نیاز دارند. برای آبیاری این فضا میتوان از سیستم‌های مختلفی همچون سیستم آبیاری قطره‌ای استفاده کرد. این سیستم به دلیل صرفه‌جویی در زمان و خودکار بودن، از بهترین سیستم‌های آبیاری روف گاردن محسوب می‌شود. برای روشنایی این فضا هم میتوان از انواع چراغ‌های محوطه‌ای مقاوم به عوامل محیطی و یا چراغ‌های ریسه‌ای و ال‌ای‌دی استفاده کرد.

  1. کف‌سازی و ایجاد مسیرهای دسترسی مناسب

برای کفسازی روف گاردن از انواع کفپوش‌های مختلف همچون کفپوش‌های ترموود، سرامیکی، سنگی، سیمانی و حتی چمن مصنوعی میتوان استفاده کرد. این متریال بهتر است با شرایط آب و هوایی منطقه سازگار باشند و در اثر افزایش یا کاهش دما دچار آسیب نشوند. برای دسترسی به بخش‌های مختلف بام سبز هم باید از مسیرهای دسترسی مناسبی استفاده شود. در مسیرهای رفت و آمد جهت جلوگیری از لغزش میتوان از مصالح ضد لغزش و سنگریزه استفاده کرد.

  1. مراقبت و نگهداری

روف گاردن نیاز به مراقبت و نگهداری اصولی دارد. برای نگهداری از گیاهان بام سبز باید از یک برنامه دقیق و مدون استفاده شود. نظافت بام و مراقبت از سیستم‌های آن نظیر سیستم آبیاری و روشنایی نیز مهم بوده و باید مورد توجه قرار بگیرد.

برآورد هزینه طراحی بهترین روف گاردن

هزینه طراحی و اجرای روف گاردن به چند عامل مختلف بستگی دارد. در این خصوص باید به سبک طراحی بام سبز، متراژ بام، نیازهای کارفرما، نوع گل و گیاهان مورد نظر، تجهیزات و امکانات رفاهی بام و نحوه زیرسازی و کفسازی بام اشاره کرد. برای همین قیمت طراحی روف گاردن ثابت نبوده و کاملا متغیر است. جهت اطلاع از هزینه طراحی بام سبز میتوانید با کارشناسان شرکت ارم تهران تماس حاصل فرمایید.

 

برآورد هزینه طراحی بهترین روف گاردن

 

جمع بندی

در این مطلب به بررسی چند گام برای طراحی بهترین روف گاردن پرداختیم. اگر به فکر داشتن بهترین بام سبز در ساختمان خود هستید، به سراغ شرکت‌های مجرب بروید و طراحی و اجرای بام سبز را به افراد حرفه‌ای بسپارید. شرکت مهندسی فضای سبز ارم تهران با برخورداری از طراحان مجرب و کاربلد، آماده طراحی انواع روف گاردن می‌باشد.

کلمات کلیدی

https://eramtehran.ir/?p=2566

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سایر مقاله های مرتبط به این مقاله