راهنمای اجرای دیوار سبز

راهنمای اجرای دیوار سبز
۱۷ فروردین ۱۴۰۴
بدون دیدگاه
تعداد بازدید : 202
فهرست محتوا

دیوارهای سبز سازه‌های لوکس و زیبایی هستند که در چند سال اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفته‌اند. اجرای این دیوارها امری تخصصی بوده و بهتر است توسط افراد مجرب و متخصص در این حوزه انجام شود. برخی از افراد این کار را شخصا انجام داده و به ساخت دیوار سبز در بالکن، تراس یا سایر فضاهای خانه می‌پردازند. در صورتی که اجرای گرین وال به خصوص گرین وال طبیعی، به دقت و مهارت بالا نیاز دارد تا هم به ساختمان آسیبی وارد نشود و هم دیوار سبز برای مدت زمان قابل توجهی عمر کند. در ادامه مطلب به راهنمای اجرای دیوار سبز خواهیم پرداخت.

مزایای اجرای دیوار سبز

اجرای دیوار سبز در فضای داخلی یا خارجی ساختمان با چند مزیت همراه است. یکی از تاثیرات این سازه‌ها، صرفه‌جویی در مصرف انرژی است. پوشش گیاهی موجود در گرین وال سبب جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید به ساختمان می‌شود و همین امر منجر به کاهش حرارت و گرمای ساختمان در تابستان می‌گردد. از طرفی در زمستان نیز مانع از خروج گرما از ساختمان می‌شود. از دیگر مزایای اجرای گرین وال باید به افزایش زیبایی و طراوت محیط، تصفیه هوای محیط و بهبود کیفیت هوا، کاهش پدیده گرمای جهانی و افزایش انرژی مثبت و کاهش استرس اشاره کرد.

مراحل ساخت و اجرای گرین وال

در این بخش به بررسی مراحل اجرای گرین وال در ساختمان می‌پردازیم:

 

مراحل ساخت و اجرای گرین وال

1. انتخاب مجری طرح

از همان ابتدا بهتر است یک تیم تخصصی در زمینه اجرای دیوار سبز پیدا کرده و صفر تا صد طراحی و اجرای گرین وال را به مجریان آن سپرد. سپردن پروژه به طراحان و مجریان متخصص و حرفه‌ای، از فاکتورهای مهم جهت تضمین موفقیت طرح است.

2. تعیین مکان مناسب برای اجرای گرین وال

برای اجرای دیوار سبز میتوان به سراغ نمای ساختمان‌های جدید و در حال احداث رفت. در صورتی که قرار بر ایجاد دیوار سبز بر روی نمای ساختمان‌های چند سال ساخت باشد، نقشه سازه و نوع اسکلت‌بندی باید با دقت بررسی شوند. دیوار سبز بر روی دیوار فضاهای مختلف همچون پارکینگ، لابی و ورودی قابل اجرا است و بیشتر به منظور زیباسازی فضا انجام می‌شود.

3. عایق‌سازی دیوار

پیش از اجرای دیوار سبز باید نسبت به سالم بودن دیوار و استحکام آن اطمینان حاصل کرد. همچنین باید در خصوص نیاز یا عدم نیاز به عایق‌کاری تصمیم‌گیری کرد. در صورتی که نیاز به انجام این کار باشد، مجریان و متخصصان اقدامات لازم را انجام می‌دهند.

4. انتخاب سیستم مناسب دیوار سبز

دیوار سبز به اشکال مختلف و روش‌های متفاوتی قابل اجرا است. برای انتخاب بهترین گرین وال و مناسب‌ترین روش پیاده‌سازی آن مواردی همچون بودجه، موقعیت ساختمان، نوع طراحی و غیره در نظر گرفته می‌شود.

5. محاسبه بار وارده به دیوار و سازه

با در نظر گرفتن عوامل مختلف همچون وزن گیاهان در حالت رشد، میزان بار وارده به ساختمان محاسبه می‌شود. سیستم‌های مختلف گرین وال، بارهای مختلفی را به سازه وارد می‌کنند. با بررسی محاسبات و میزان بار قابل تحمل ساختمان میتوان بهترین سیستم گرین وال را انتخاب کرد.

6. طراحی و اجرای گرین وال

بعد از طراحی دیوار سبز، پانل‌های مدولار جهت اجرای سازه انتخاب می‌شوند. این پانل‌ها به صورت مربع و مستطیل در بازار موجود می‌باشند. عمق پانل‌ها با توجه به نوع گیاه از 6 الی 25 سانتی متر متغیر است. پانل‌ها معمولا از جنس پلی پروپیلن، فلز و یا منسوجات صنعتی هستند و باید تا حد امکان سبک باشند. پانل از جنس منسوج صنعتی ژئو تکستیل، بسیار سبک است و در آن ریشه گیاه بدون بستر کاشت بین دو لایه آن رشد می‌کند.

 

طراحی و اجرای گرین وال

7. انتخاب بستر کاشت مناسب

انتخاب نوع بستر کاشت و عمق آن به مواردی مانند نوع گرین وال، نوع پوشش گیاهی و میزان بار وارده به ساختمان بستگی دارد. بستر کاشت معمولا ترکیبی از مواد معدنی و آلی مختلف به همراه مواد مغذی افزودنی است. این بسترها ضمن سبک بودن، نیاز گیاه به مواد مغذی را تامین می‌کنند.

8. انتخاب پوشش گیاهی

پوشش گیاهی در دیوار سبز طبیعی با توجه به وضعیت اقلیمی منطقه، دما، میزان تابش نور خورشید، رطوبت، میزان آلودگی و غیره انتخاب می‌شود. بهترین گیاه برای دیوار سبز به آبیاری کمتر و حداقل هرس و فرم‌دهی نیاز دارد. میزان رشد گیاهان هم قابل توجه بوده تا اختلالی در نورگیری ساختمان ایجاد نشود. طراحان حرفه‌ای برای اجرای دیوار سبز معمولا به سراغ گیاهان بومی، دائمی و همیشه سبز می‌روند.

9. انتخاب سیستم آبیاری مناسب

در صورتی که دیوار سبز از نوع مصنوعی باشد، نیازی به سیستم آبیاری وجود ندارد. اما برای گرین وال‌های طبیعی باید از سیستم آبیاری مناسب استفاده کرد. برای این کار هم میتوان به سراغ سیستم‌های آبیاری دستی، اتوماتیک یا هوشمند رفت. هر یک از این سیستم‌ها به شکل خاصی اجرا می‌شوند. روش‌های هوشمند علاوه بر راحتی فرآیند آبیاری، سبب صرفه‌جویی در مصرف آب نیز می‌شوند.

 

انتخاب سیستم آبیاری مناسب

10. نورپردازی دیوار سبز

از دیگر اقدامات مهم در اجرای دیوار سبز باید به نورپردازی اشاره کرد. نورپردازی حرفه‌ای، زیبایی و جذابیت دیوار سبز را چندین برابر می‌کند. همچنین در صورتی که نور طبیعی در فضا کم باشد، با استفاده از لامپ‌های مخصوص رشد گیاه میتوان نور مورد نیاز را تامین کرد.

جمع بندی

در این مطلب به ارائه راهنمای اجرای دیوار سبز پرداختیم. اجرای گرین وال به خصوص نوع طبیعی آن، امری کاملا تخصصی است و به دقت و مهارت بالا نیاز دارد. برای همین اگر به فکر اجرای گرین وال در داخل یا خارج ساختمان هستید، از افراد متخصص در این حوزه کمک بگیرید. طراحان و مجریان حرفه‌ای مجموعه ارم تهران شما را در این زمینه به خوبی یاری خواهند کرد.

مشاوره رایگان

فیلد های "*" اجباری هستند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی مقالات
مقالات پیشنهادی