دیوار سبز سازهای سبز و زیبا است که در فضاهای مختلف اعم از ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری قابل اجرا است. زیبایی و جذابیت این سازهها به قدری زیاد است که افراد زیادی به فکر طراحی و اجرای آن برای منزل خود میافتند. برخی از افراد تصور دارند که اجرای گرین وال کار راحتی است و بدون داشتن تخصص اقدام به پیادهسازی آن در منزل خود میکنند. در صورتی که اجرای این سازهها به خصوص نوع طبیعی آن، امری تخصصی بوده و به مهارت و دانش بالایی نیاز دارد. در این مطلب در خصوص اجرای دیوار سبز در منزل صحبت کرده و با مراحل اجرا و مزایای پیادهسازی آن آشنا خواهیم شد.
دیوار سبز منزل و انواع آن
دیوار سبز یا گرین وال سازهای متشکل از گیاهان طبیعی یا مصنوعی بوده و در فضاهای مختلفی قابل طراحی و پیادهسازی است. برای اجرای دیوار سبز در منزل میتوان از تایلها با اندازههای مختلف استفاده کرد. سایزهای متداول دیوار سبز مصنوعی برای منزل شامل 25 در 25، 30 در 40، 50 در 50 و 60 در 40 سانتی متر است. برای اجرای دیوار سبز طبیعی در منزل هم میتوان از گلدان، فلاور باکس یا محفظههای مشخصی برای کاشت و رشد گیاهان طبیعی استفاده کرد. گیاهان در این دیوارها در محیطی کنترل شده رشد کرده و به سیستم آبیاری، نورپردازی و تغذیه مناسب نیاز دارند.
دیوار سبز در خانه یا دیوار سبز داخلی در حالت کلی شامل دو نوع طبیعی و مصنوعی است. در اجرای گرین وال طبیعی از گیاهان زنده و طبیعی استفاده میشود. گیاهانی که در دیوار سبز طبیعی قابل استفاده هستند، انواع مختلفی دارند و شامل پوششی، رونده و غیره میباشند. اما در اجرای گرین وال مصنوعی خبری از گیاهان طبیعی نبوده و از انواع مصنوعی آنها استفاده میشود.
مزایای اجرای دیوار سبز در منزل
اجرای دیوار سبز در خانه از چند مزیت برخوردار است. در این خصوص میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
زیبایی بصری
مهمترین مزیت اجرای دیوار سبز در منزل، بهبود زیبایی و جذابیت بصری است. این سازههای سبز به خانه جلوهای زیبا و طبیعی میبخشند و جذابیت آن را دو چندان میکنند.
-
عایق صوتی
دیوارهای سبز میتوانند همچون یک صوتی عمل کنند و تبادل صدا را کاهش دهند. با نصب دیوار سبز در خانه، از ورود صداهای مزاحم به داخل خانه جلوگیری میشود.
-
بهبود کیفیت هوا
در صورتی که از گرین وال طبیعی در خانه استفاده شود، به بهبود کیفیت هوای خانه کمک زیادی میشود. گیاهان موجود در دیوار سبز طبیعی، دی اکسید کربن را جذب کرده و اکسیژن تولید میکنند. همچنین با جذب مواد آلوده سبب تصفیه و پاکسازی هوای محیط میگردند.
-
کاهش استرس و افزایش حس آرامش
وجود گل و گیاه در خانه سبب کاهش استرس و افزایش آرامش میشود. این مسئله روحیه ساکنین خانه را بهبود بخشیده و حس خوبی را به آنها منتقل میکند.
بهترین مکان برای اجرای دیوار سبز در خانه
دیوار سبز در نقاط مختلفی از خانه قابل نصب و اجرا است. از جمله:
-
بالکن یا تراس
برای داشتن تراس سبز میتوان از گرین وال بر روی یک یا چند دیوار تراس یا بالکن استفاده کرد. ایجاد دیوار سبز در این فضاها، محیطی دنج و آرامشبخش را برای استراحت مهیا میکند.
-
حیاط
در صورتی که خانه حیاطدار باشد و یا دارای حیاط خلوت دنج و کوچکی باشد، بر روی دیوارهای آن میتوان از گرین وال استفاده کرده و زیبایی و طراوت آن را دو چندان کرد.
-
پاسیو
پاسیو در واقع همان حیاط خلوت در داخل خانه است. بسیاری از خانههای قدیمی و برخی از خانههای جدید دارای پاسیو هستند که برای طراحی و دیزاین آن میتوان از دیوارهای سبز استفاده کرد. از آنجایی که پاسیو برای نورگیری بهتر در خانه طراحی میشود، امکان اجرای گرین وال طبیعی به راحتی در آن وجود دارد.
-
راهرو و ورودی خانه
از دیگر نقاط خانه که امکان نصب دیوار سبز در آن وجود دارد باید به راهرو و ورودی خانه اشاره کرد. وجود دیوار سبز در این فضا حس خوشایندی را در بدو ورود به خانه ایجاد میکند و فضای خانه را خاص و لوکس نشان میدهد.
-
آشپزخانه
شاید برایتان جالب باشد که از گرین وال میتوان در آشپزخانه نیز استفاده کرد. این فضا با ترکیب رنگ سبز و گیاهان جذابیت زیادی پیدا کرده و روحیه افراد را بهبود میبخشد.
مراحل اجرای گرین وال منزل
اجرای دیوار سبز در منزل در چند مرحله صورت میگیرد:
-
انتخاب فضای مناسب
اولین مرحله از اجرای دیوار سبز به انتخاب فضای مناسب اختصاص دارد. افراد حرفهای در این حوزه با بررسی نیاز مشتریان و شرایط خانه، بهترین مکان برای نصب گرین وال را پیشنهاد میدهند. در صورت تمایل به اجرای گرین وال طبیعی، به وجود نور کافی در فضا باید توجه گردد.
-
انتخاب نوع دیوار سبز
دیوار سبز در منزل به روشهای مختلفی قابل اجرا است. بهترین شیوه اجرایی دیوار سبز با توجه به شرایط موجود انتخاب میگردد.
-
زیرسازی و عایقبندی دیوار
بعد از انتخاب نوع دیوار سبز نوبت به زیرسازی و عایقبندی دیوار میرسد. سطحی که قرار است گرین وال بر روی آن اجرا شود باید به خوبی آمادهسازی شده و زیرسازی گردد.
-
آمادهسازی بستر کاشت
با توجه به روش انتخابی، ساختار اولیه دیوار سبز که میتواند شامل باکسهای مدولار، پنل یا استند باشد، آماده شده و در محل نصب میگردد. بعد از آن شاسیهای فلزی مقاوم بر روی دیوار نصب شده و به عنوان زیرساختی محکم جهت نصب بستر کاشت عمل میکنند.
-
نصب سیستم آبیاری
در صورت اجرای دیوار سبز طبیعی نیاز به سیستم آبیاری است. معمولا برای این فضاها از سیستم آبیاری قطرهای اتوماتیک استفاده میکنند. با این سیستم گیاهان طبق برنامه آبیاری شده و در مصرف آب صرفهجویی میشود.
-
کاشت و تکمیل دیوار
در این مرحله گیاهان با توجه به شرایط محیطی و نیازهای پروژه در بستر کاشت قرار میگیرند. انتخاب گیاه سلیقهای بوده و میتواند به صورت رویشی، پوششی و غیره باشد.
جمع بندی
در این مطلب در خصوص اجرای دیوار سبز در منزل صحبت کردیم. اگر تمایل به افزایش سرسبزی و طراوت خانه خود را دارید، از دیوارهای سبز طبیعی یا مصنوعی میتوانید بهره ببرید. متخصصان مجموعه ارم تهران طراحی و اجرای دیوار سبز در تهران را به بهترین شکل ممکن انجام میدهند.