اجرای دیوار سبز هوشمند

اجرای دیوار سبز هوشمند
۱۷ فروردین ۱۴۰۴
بدون دیدگاه
تعداد بازدید : 16
فهرست محتوا

دیوار سبز هوشمند به سازه سبزی اشاره دارد که در آن از تکنولوژی‌ها و فناوری‌های پیشرفته و نوین استفاده شده است. در حال حاضر برخی از شرکت‌های فعال در حوزه طراحی و اجرای دیوار سبز، از فناوری‌های پیشرفته جهت اجرای گرین وال در ساختمان‌های مسکونی، اداری، تجاری و مکان‌هایی همچون رستوران، کافه، پاساژ و غیره استفاده می‌کنند. در این مطلب قصد داریم در خصوص اجرای دیوار سبز هوشمند صحبت کنیم و با مهمترین موارد در طراحی و اجرای آن آشنا شویم.

دیوار سبز هوشمند چیست؟

در تعریف دیوار سبز یا گرین وال هوشمند میتوان گفت به سازه‌های سبز عمودی که در طراحی و اجرای آنها از فناوری‌های پیشرفته استفاده می‌شود، دیوار سبز هوشمند گفته می‌شود. این سازه‌ها سیستمی نوین برای پوشش دیوارها و سطوح عمودی با گیاهان مختلف هستند و با استفاده از فناوری‌های هوشمند، شرایط محیطی را کنترل و بهینه‌سازی می‌کنند. دیوارهای سبز هوشمند در کنار جذابیت بصری زیادی که دارند، به بهبود کیفیت هوای محیط، کاهش دما، عایق‌بندی صوتی و حرارتی و بهبود روحیه افراد کمک زیادی می‌کنند.

مزایای اجرای دیوار سبز هوشمند

از مهمترین مزایای دیوار سبز هوشمند باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • جذابیت بصری محیط: دیوارهای سبز هوشمند همچون انواع معمولی آن سبب افزایش زیبایی و جذابیت بصری محیط می‌شوند. با کاشت گیاهان مختلف بر روی دیوار، فضا سرسبز و زیبا شده و به جذابیت آن افزوده می‌شود.
  • بهبود کیفیت هوای محیط: در صورت اجرای دیوار سبز طبیعی هوشمند، به بهبود کیفیت هوای محیط کمک زیادی می‌شود. گیاهان دیوار سبز با جذب دی اکسید کربن و تولید اکسیژن بیشتر، سبب تصفیه و پاکسازی هوا می‌شوند.
  • نگهداری راحت: یک مزیت مهم دیوار سبز هوشمند، مراقبت و نگهداری راحت‌تر آنها نسبت به سازه‌های معمولی است. در این سازه‌ها گیاهان به صورت اتوماتیک آبیاری و تغذیه می‌شوند. حتی در مدل‌های پیشرفته‌تر میتوانند هوا را به کمک هوش مصنوعی پاکسازی کرده و آن را در فضاهای مختلف به گردش درآورند.
  • آبیاری اختصاصی: در اجرای دیوار سبز معمولی باید از گیاهان مشابه به هم استفاده شود. در واقع از گیاهانی که نیاز به آبیاری متفاوتی دارند نمیتوان در کنار هم استفاده کرد. اما در دیوار سبز هوشمند میتوان بخش‌هایی از دیوار را آبیاری کرده و بخش‌های دیگر را خشک باقی گذاشت. این مزیت سبب صرفه‌جویی در مصرف آب و کاهش هزینه‌های مربوط به آبیاری می‌شود.
  • افزایش عمر گیاهان و بازدهی دیوار سبز: مزیت دیگر این سازه‌ها در افزایش طول عمر گیاهان و در نتیجه افزایش بازدهی دیوار سبز است. سیستم‌های آبیاری و کنترل هوشمند به افراد امکان تحت نظر قرار دادن گیاهان حتی از راه دور را می‌دهند.

 

مزایای اجرای دیوار سبز هوشمند

نحوه طراحی و اجرای دیوار سبز هوشمند

نحوه اجرای دیوار سبز هوشمند تا حد زیادی مشابه با دیوارهای معمولی است. با این تفاوت که در آنها از سیستم آبیاری و کنترل هوشمند استفاده می‌شود. همچنین در این سازه‌ها میتوان از سیستم‌ مه پاش هوشمند جهت مرطوب‌سازی و افزایش طراوت محیط استفاده کرده و جذابیت آن را دو چندان کرد.

در طراحی و اجرای برخی از دیوارهای سبز هوشمند، علاوه بر سیستم آبیاری هوشمند از سیستم نورپردازی هوشمند نیز استفاده می‌شود. سنسورهای نور، دما و رطوبت در این سازه‌ها به مدیریت بهینه شرایط رشد گیاهان کمک شایانی می‌کنند.

دلایل استفاده از سیستم آبیاری هوشمند در دیوار سبز

  • صرفه‌جویی در مصرف آب: مهمترین دلیل استفاده از این سیستم، صرفه‌جویی در مصرف آب است. از آنجایی که آبیاری هوشمند بر اساس نیاز و شرایط فعلی گیاهان انجام می‌شود، هدر رفت آب به حداقل رسیده و در مصرف آب صرفه‌جویی قابل توجهی می‌شود.
  • افزایش بهره‌وری: آبیاری هوشمند بهره‌وری بیشتری برای گیاهان فراهم می‌کند که منجر به رشد بهتر گیاهان، افزایش عمر مفید گیاهان و در نتیجه افزایش عمر دیوار سبز می‌شود.
  • کاهش هدر رفت کود: با آبیاری هوشمند میتوان فرآیند کوددهی را به طور دقیق‌تری تنظیم کرده و به بهره‌مندی بهینه از مواد غذایی برای گیاهان کمک کرد.

 

دلایل استفاده از سیستم آبیاری هوشمند در دیوار سبز

هزینه دیوار سبز هوشمند

هزینه اجرای دیوار سبز هوشمند به عوامل مختلفی بستگی دارد. با این حال همانطور که میتوان حدس زد هزینه اجرای این سازه‌ها نسبت به انواع معمولی آن بیشتر است. از آنجایی که در این سازه‌ها از سیستم‌ها و فناوری‌های نوین و هوشمند استفاده می‌شود، به هزینه بیشتری برای طراحی و اجرای آنها نیاز می‌گردد. با این حال به طور کلی قیمت دیوار سبز هوشمند به عواملی مانند متراژ دیوار، نوع پوشش گیاهی، نحوه اجرا و ساخت، متریال مصرفی و موقعیت جغرافیایی پروژه بستگی دارد.

 

هزینه دیوار سبز هوشمند

جمع بندی

در این مطلب در خصوص اجرای دیوار سبز هوشمند صحبت کردیم و با مزایا و نحوه اجرای آن آشنا شدیم. همانطور که اشاره کردیم دیوارهای سبز هوشمند مجهز به سیستم آبیاری و کنترل هوشمند و در برخی موارد سیستم نورپردازی هوشمند می‌باشند. برای همین کنترل و نگهداری آنها آسان‌تر از انواع معمولی است. جهت طراحی و اجرای انواع دیوار سبز هوشمند میتوانید از متخصصان حرفه‌ای مجموعه ارم تهران کمک بگیرید.

مشاوره رایگان

فیلد های "*" اجباری هستند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی مقالات
مقالات پیشنهادی