ارم تهران

/

مقالات تخصصی

/

صفر تا صد مراحل اجرای روف گاردن

Picture of <span>مقالات</span>
مقالات
Picture of ۱۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲ آذر ۱۴۰۳
Picture of نویسنده : ارم تهران
نویسنده : ارم تهران
صفر تا صد مراحل اجرای روف گاردن

مقالات

صفر تا صد مراحل اجرای روف گاردن

اجرای روف گاردن در تهران از پروژه‌های نسبتا پیچیده بوده و شامل مراحل مختلفی می‌باشد. بام‌های سبز باید با دقت و حساسیت زیادی اجرا شوند تا از بروز مشکل و آسیب به ساختمان جلوگیری گردد. مراحل اجرای روف گاردن بسته به نیاز پروژه و نوع ساختمان ممکن است کمی متفاوت باشد. اما برخی از مراحل از جمله زیرسازی و زهکشی، از مراحل اصلی اجرای بام سبز به شمار می‌روند و باید با دقت و حساسیت زیادی انجام شوند. در این مطلب در خصوص صفر تا صد مراحل اجرای روف گاردن صحبت می‌کنیم و با نکات مهم در طراحی این فضاها به خوبی آشنا می‌شویم.

صفر تا صد اجرای روف گاردن

مهمترین مراحل و اقداماتی که در طراحی و اجرای فضای سبز روف گاردن باید صورت بگیرند، به شرح زیر است:

  1. زیرسازی روف گاردن

اولین مرحله از اجرای روف گاردن، زیرسازی است. زمانی که وضعیت سقف بررسی شده و میزان بارگذاری مجاز بر سقف با توجه به محاسبات سازه‌ای ساختمان انجام شود، میتوان به سراغ زیرسازی و شبکه‌بندی آهنی کف بام رفت. زیرسازی از مهمترین مراحل اجرای روف گاردن بوده و تاثیر زیادی بر روی ماندگاری آن و همچنین جلوگیری از بروز مشکلاتی همچون نفوذ رطوبت به سقف دارد. برای همین باید با دقت و حساسیت زیادی انجام شود.

در این مرحله به ایزولاسیون بام با استفاده از مواد عایق همچون ایزوگام و یا عایق‌های فوم پرداخته می‌شود. عایق‌های رطوبتی همچون عایق‌های پایه سیمانی، قیری و آکریلیک و عایق‌های غشایی ضد آب همچون ژئوممبران و EPDM از بهترین انواع عایق‌های روف گاردن محسوب می‌شوند. بعد از آن باید به شیب‌بندی جهت هدایت آب باران و برف و آب حاصل از آبیاری گیاهان روف گاردن پرداخته شود. شیب‌بندی بام سبز هم اهمیت زیادی دارد و در صورت اجرای غیر صحیح منجر به آسیب به سقف، رشد جلبک و قارچ و مشکلات دیگر می‌گردد. برای شیب‌بندی هم میتوان از مصالحی همچون ملات و بتن و یا بلوک‌های شیب‌دار از جنس پلاستیک، فوم و سیمان استفاده کرد. در شیب‌بندی چند نکته مهم وجود دارد که یکی از آنها میزان شیب است. حداقل میزان شیب 2 درصد است. به این معنا که در هر 100 متر طول، سطح بام باید 2 سانتی متر ارتفاع بگیرد. جهت شیب هم باید به سمت ناودانی‌ها و خروجی‌های آب باشد و در تمام سطوح کاملا یکنواخت باشد.

 

صفر تا صد اجرای روف گاردن

 

  1. زهکشی روف گاردن

بعد از ایزولاسیون، شیب‌بندی و زیرسازی نوبت به زهکشی می‌رسد. زهکشی بام سبز نقش حیاتی در حفظ کیفیت و دوام آن دارد و به نوعی رگ‌های حیاتی آن محسوب می‌شود. وظیفه آن هم هدایت آب‌های اضافی و جلوگیری از تجمع آنها بر روی سطح بام است. برای این کار هم از مصالح و موادی همچون سنگریزه، ژئوتکسایل، پانل‌های زهکشی و لوله‌های زهکشی استفاده می‌شود. سنگریزه‌ها از رایج‌ترین و ارزان‌ترین انواع زهکشی روف گاردن هستند و به راحتی استفاده می‌شوند. ژئوتکسایل‌ها هم در اصل پارچه‌های نفوذناپذیری هستند که از ورود خاک به لایه زهکشی جلوگیری می‌کنند. پانل‌های زهکشی نیز در اصل پانل‌های پیش ساخته از جنس پلاستیک یا فوم هستند که نصب آسانی دارند و برای بام‌های بزرگ گزینه خوبی می‌باشند.

  1. اجرای تاسیسات روف گاردن

در این مرحله میتوان برای اجرای تاسیسات بام سبز اقدام کرد. منظور از تاسیسات روف گاردن، مواردی همچون لوله‌های آب برای آبیاری گیاهان و لوله‌هایی برای تخلیه آب اضافی است که باید در مکان‌های مشخص شده از قبل استفاده شوند. همچنین مواردی همچون راه‌اندازی سیستم روشنایی و برق‌کشی در این مرحله انجام می‌گردد. از دیگر تاسیسات روف گاردن باید به سیستم مه‌پاش اشاره کرد. در صورتی که قرار است در بخش‌های مختلف بام از سیستم مه‌پاش استفاده شود، شلنگ‌های مخصوص آن باید جایگذاری شوند. این سیستم روشی کارآمد برای کاهش دما و افزایش رطوبت هوا است و به افزایش حس خنکی و شادابی محیط کمک زیادی می‌کند.

  1. ایجاد بستر کاشت در روف گاردن

مرحله چهارم از مراحل اجرای روف گاردن به اجرای باکس گل یا ایجاد بستر کاشت برای گل و گیاهان اختصاص دارد. در این مرحله طبق طراحی‌های از پیش انجام شده، مکان‌های مورد نظر جهت ایجاد بستر کاشت مشخص شده و به اجرای آنها پرداخته می‌شود. این مرحله کمی سلیقه‌ای بوده و در آن میتوان از انواع فلاور باکس استفاده کرد. گیاهان روف گاردن باید با توجه به شرایط اقلیمی، شرایط نگهداری و میزان نور انتخاب شوند. این گیاهان میتوانند شامل انواع گیاهان زینتی، درختچه و درختان میوه باشند.

خاک مورد استفاده برای گل و گیاهان باید سبک و سرشار از مواد معدنی باشد. هر چقدر خاک سبک‌تر باشد، فشار و سنگینی کمتری به سقف ساختمان وارد می‌شود. از انواع خاک مناسب روف گاردن میتوان به خاک معدنی متشکل از ماسه و رس، خاک کمپوست، خاک کوکوپیت، خاک پرلیت و ورمی کمپوست اشاره کرد.

  1. محوطه‌سازی و نصب تجهیزات اضافی

آخرین مرحله از مراحل اجرای روف گاردن به محوطه‌سازی و نصب تجهیزات اضافی اختصاص دارد. در این مرحله با توجه به بودجه و نیاز کارفرما به نصب تجهیزاتی همچون آلاچیق، آبنما و فواره، نیمکت‌های چوبی، کفپوش‌های ترموود و غیره پرداخته می‌شود. این تجهیزات نه تنها به افزایش زیبایی و جلوه روف گاردن کمک می‌کنند، بلکه این فضا را کاربردی‌تر کرده و آن را منحصربفرد می‌کنند.

چند نکته مهم برای اجرای روف گاردن

  • در اجرای روف گاردن از استفاده از گلدان‌های سنگین همچون گلدان‌های ساخته شده از خاک رس و سیمان خودداری کنید تا از فشار و وزن اضافه بر بام کاسته شود.
  • برای بام سبز ساختمان به سراغ گلدان‌های چوبی یا پلاستیکی که وزن کمی دارند، بروید.
  • از قرار دادن گلدان‌ها تنها در بخش مرکزی بام خودداری کنید. نصب گلدان‌ها یا فلاور باکس‌ها بر روی دیوارهای اطراف باعث می‌شود تا از اعمال وزن زیاد به بام جلوگیری گردد.
  • گل و گیاهان روف گاردن بهتر است نسبت به خشکی، آلودگی و شرایط سخت محیطی مقاومت داشته باشند تا از آنها برای مدت زمان بیشتری بتوان نگهداری کرد.
  • این فضا به نگهداری و مراقبت مداوم نیاز دارد و باید به آبیاری منظم و کوددهی به گیاهان توجه ویژه‌ای شود.

 

چند نکته مهم برای اجرای روف گاردن

 

جمع بندی

در این مطلب در خصوص صفر تا صد مراحل اجرای روف گاردن صحبت کردیم. اگر به دنبال اجرای روف گاردن در تهران هستید، میتوانید از طراحان شرکت فضای سبز ارم تهران کمک بگیرید. مهندسین شرکت با توجه به شرایط بام و نیازهای کارفرما، بهترین روف گاردن را طراحی و اجرا می‌نمایند. جهت کسب اطلاع از هزینه ساخت روف گاردن و یا اطلاعات بیشتر، با شماره‌های مجموعه ارم تهران تماس حاصل فرمایید.

کلمات کلیدی

https://eramtehran.ir/?p=2611

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سایر مقاله های مرتبط به این مقاله