کف‌سازی روف گاردن و مراحل آن

کف‌سازی روف گاردن و مراحل آن
۲۱ آبان ۱۴۰۳
بدون دیدگاه
تعداد بازدید : 21
فهرست محتوا

یکی از مراحل مهم در طراحی و اجرای روف گاردن، کف‌سازی است. کف‌سازی یا کفپوش روف گاردن در جلوگیری از سوراخ شدن سقف مسطح ساختمان و نشت آب نقش مهمی دارد. برای همین از مهمترین مراحل در طراحی بام سبز به شمار می‌رود. در ادامه مطلب در خصوص کف‌سازی روف گاردن بیشتر صحبت کرده و با مراحل اجرای آن آشنا خواهیم شد.

کف‌سازی روف گاردن و مزایای آن

کف‌سازی روف گاردن از مهمترین مراحل طراحی و اجرای بام سبز است و اهمیت زیادی دارد. تجهیزات و مواد استفاده شده در کف‌سازی روف گاردن، تاثیر زیادی بر روی بام سبز دارند و مزایای زیادی را برای آن ایجاد می‌کنند. یکی از مهمترین مزایای کف‌سازی اصولی روف گاردن، کاهش هزینه‌های مربوط به تعمیر یا نگهداری از لایه‌های زیرسازی شده است. در صورتی که کف‌سازی به شکل اصولی انجام شود، هزینه‌های تعمیر و نگهداری به حداقل می‌رسد. همچنین این کار سبب محافظت بهتر از لایه‌های کف‌ساز شده می‌شود. از طرف دیگر کف‌سازی اصولی بام سبز سبب صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی شده و در هر شرایط جوی ماندگار می‌ماند.

 

کف‌سازی روف گاردن و مزایای آن

 

ویژگی‌های بهترین کفپوش روف گاردن

بهترین کفپوش بام سبز از ویژگی‌هایی برخوردار است که به خوبی از فشارهای وارده به ساختمان جلوگیری می‌نماید. از مهمترین ویژگی‌های بهترین کفپوش بام سبز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ضد لغزش بودن: بهترین کفپوش بام سبز ضد لغزش است و از لیز خوردن افراد جلوگیری می‌کند.
  • جاذب شوک و ارتعاشات ناشی از حرکت: بهترین کفپوش‌ها جاذب هستند و راه رفتن راحت و بدون خطر را برای کاربران مهیا می‌کنند.
  • عایق بودن: بهترین کفپوش روف گاردن عایق خوبی بوده و در برابر عوامل محیطی به خوبی دوام می‌آورد. همچنین به عنوان عایق حرارتی عمل کرده و مانع از انتقال حرارت از طریق بام سبز به داخل ساختمان می‌شود.
  • ضد آب و ضد رطوبت بودن: بهترین کفپوش‌ها ضد آب و رطوبت هستند و در زمان بارش باران و برف دچار کپک‌زدگی و پوسیدگی نمی‌شوند.
  • قابل شستشو: این کفپوش‌ها از قابلیت شستشوی آسان برخوردار هستند و از هرگونه خاک و مواد آلوده به راحتی تمیز می‌شوند.
  • ظاهر زیبا: بهترین کفپوش روف گاردن ظاهر زیبا و جذابی دارد و به خاص‌تر شدن فضای بام سبز کمک می‌کند.

انواع کفپوش روف گاردن از نظر جنس

از انواع کفپوش‌های مناسب برای روف گاردن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کفپوش چوبی: کفپوش‌های چوبی از بهترین انواع کفپوش روف گاردن هستند و زیبایی و جذابیت زیادی دارند. این کفپوش‌ها سبب ایجاد محیطی گرم و صمیمی در فضا می‌شوند و به زیبایی آن می‌افزایند. با این حال کفپوش‌های چوبی در برابر بارش باران و رطوبت مقاومت زیادی ندارند و نسبت به ضربه و خط‌وخش نیز آسیب‌پذیر هستند.
  • کفپوش کامپوزیت: یکی از بهترین مواد برای کف‌سازی روف گاردن، کامپوزیت است. کامپوزیت‌ها از نظر طرح تنوع خوبی دارند و از لحاظ قیمتی در رده مناسبی قرار دارند. کفپوش‌های کامپوزیت در برابر آب و هواهای مختلف مقاومت بالایی دارند و به راحتی دچار آسیب نمی‌شوند. تنها عیب آنها این است که در اثر تابش مستقیم نور خورشید، حرارت را در خود نگه داشته و سبب گرم شدن فضای روف گاردن می‌شوند.
  • کفپوش چمن مصنوعی: چمن‌های مصنوعی از مواد جذاب برای کف‌سازی روف گاردن هستند و به ایجاد فضای سبز و زیبا در بام سبز کمک زیادی می‌کنند. نگهداری از چمن‌های مصنوعی در مقایسه با چمن‌های طبیعی بسیار راحت بوده و خیلی ساده و سریع نصب می‌شوند.
  • کفپوش پی‌وی‌سی: کفپوش‌های پی‌وی‌سی از تنوع طرح و رنگ خوبی برخوردار هستند و خیلی سریع و آسان نصب می‌شوند. این کفپوش‌ها مقاومت زیادی در برابر رطوبت دارند.

مراحل کف‌سازی روف گاردن

مراحل اجرای کف‌سازی بام سبز به شرح زیر است:

  • آماده‌سازی سطح: در مرحله اول به آماده‌سازی سطح پرداخته می‌شود. در این مرحله تمام مواد زائد از روی سطح بام برداشته شده و ناهمواری‌ها رفع می‌شود. همچنین در صورت وجود ترک یا سوراخ در سطح، به رفع آنها با استفاده از موادی همچون سیمان و چسب پرداخته می‌شود. برای پاکسازی آلودگی‌ها هم از مواد شوینده و آب استفاده می‌شود.
  • زیرسازی: دومین مرحله به زیرسازی روف گاردن اختصاص دارد. در این مرحله یک لایه زیرسازی مناسب برای کف‌سازی ایجاد می‌شود. مواد به کار رفته باید از مقاومت کافی در برابر وزن کفپوش، گیاهان و سایر تجهیزات برخوردار باشند. برای همین اغلب از بتن، ماسه و یا شن برای این کار استفاده می‌شود.
  • نصب کفپوش: در این زمان میتوان کفپوش انتخابی را بر روی لایه زیرسازی نصب کرد. نحوه نصب کفپوش به نوع کفپوش بستگی دارد. برای مثال جهت نصب کفپوش‌های سخت از جنس بتن، سنگ و یا چوب از روش‌هایی مانند بتن‌ریزی و یا چسباندن استفاده می‌شود.
  • آب‌بندی نهایی: بعد از نصب کفپوش میتوان به آب‌بندی نهایی پرداخته و عملیات کف‌سازی روف گاردن را به اتمام رساند. این مرحله برای جلوگیری از نفوذ آب انجام می‌شود. جهت آب‌بندی کف‌سازی بام سبز از موادی همچون ایزوگام و یا عایق رطوبتی استفاده می‌شود.

 

مراحل کف‌سازی روف گاردن

 

چند نکته مهم برای کف‌سازی روف گاردن

  • اولین نکته مهم، انتخاب بهترین ماده برای کف‌سازی است. بهترین مواد برای این کار موادی هستند که از مقاومت خوبی در برابر شرایط جوی و عوامل محیطی برخوردار می‌باشند. برای مثال برای مناطق مرطوب با بارش زیاد باید از مواد ضد آب و مقاوم استفاده شود.
  • در کف‌سازی روف گاردن توجه به نوع گل و گیاهان، امکانات و تجهیزات رفاهی نیز مهم است. با در نظر گرفتن این موارد میتوان بهترین مواد را برای کف‌سازی انتخاب کرده و امکان استفاده بهینه از فضا برای اهداف مختلف را مهیا کرد.
  • نکته دیگر در کف‌سازی روف گاردن، توجه به زهکشی و تهویه مناسب است. با سیستم زهکشی مناسب میتوان از تجمع آب و رطوبت زیر کف‌سازی جلوگیری کرد. تهویه اصولی هم منجر به جلوگیری از تجمع گازهای گرم زیر سطح کف و تضمین حس راحتی و سلامتی برای کاربران می‌شود.
  • کف‌سازی صحیح و اصولی روف گاردن بر روی ماندگاری و دوام آن نیز نقش مهمی دارد.

جمع بندی

در این مطلب در خصوص کف‌سازی روف گاردن و مراحل آن صحبت کردیم و با مراحل آن آشنا شدیم. کف‌سازی روف گاردن از مراحل مهم طراحی و اجرای بام سبز است و به تخصص بالا نیاز دارد. برای همین با کمک گرفتن از شرکت‌های مجرب همچون شرکت مهندسی فضای سبز ارم تهران، این مرحله را با دقت بالا انجام داده و از بروز مشکلاتی همچون نفوذ آب و یا افزایش هزینه‌های نگهداری و تعمیر جلوگیری نمایید.

مشاوره رایگان

فیلد های "*" اجباری هستند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی مقالات
مقالات پیشنهادی